itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Goedkope e-bike voor naar het werk!

goedkope e-bike

Een e-bike is tegenwoordig geen luxeproduct meer. Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van een e-bike en overwegen de aankoop. Door de hoge prijzen van e-bikes gaat de voorkeur steeds vaker uit naar een goedkope e-bike.  Eerste vraag die opkomt: is een goedkope e-bike minder goed dan een dure e-bike?

Voordelen van een goedkope e-bike

E-bikes hebben veel voordelen ten opzichte van een auto of het openbaar vervoer. Financieel gezien is een goedkope e-bike een goede investering. De maandelijks kosten zijn een stuk lager dan bij een auto: je betaalt immers geen belasting en de verzekering is een stuk goedkoper. Ook duur onderhoud is niet meer aan de orde. Het opladen van een e-bike is daarnaast vele malen goedkoper dan iedere week benzine tanken. Financieel gezien is het dus best aantrekkelijk om je oude auto de deur uit te doen en een goedkope e-bike aan te schaffen!

Ideaal voor de conditie

En wie op de elektrische fiets stapt werkt tegelijk aan zijn of haar conditie. Een half uur fietsen levert een flink aandeel in de benodigde dagelijkse beweging. Je abonnement op de sportschool kan je wel opzeggen! Regelmatig fietsen reduceert de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2 aanzienlijk. En niet minder belangrijk: van regelmatig fietsen krijg je een goed humeur en ervaar je veel minder stress. Na een drukke dag op je werk kom je ontspannen thuis aan. Genoeg voordelen dus om te gaan fietsen!

Aanschaf goedkope e-bike

Tegenwoordig kun je niet meer omheen: overal staan goedkope e-bikes te koop. Supermarkten, warenhuizen, bouwmarkten: iedereen heeft de beste goedkope e-bike staan. De prijs van deze goedkope e-bikes wordt voornamelijk gebaseerd op de lage kwaliteit. Veel goedkope e-bikes worden geproduceerd in China en zijn niet van de Hollandse kwaliteit die we gewend zijn. Goedkope e-bikes roesten snel omdat er flink bezuinigd wordt op de kwaliteit van het frame en lak. Ook de accu’s zijn van matige kwaliteit: de accuradius wordt doorgaans niet gehaald. De gemonteerde onderdelen zijn van inferieure kwaliteit, waardoor de kans op afbreken en schade erg groot is.

Gelukkig is het niet overal kommer en kwel. Een goedkope e-bike kopen doe je niet in de supermarkt of in een webshop, maar bij de e-bike specialist. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en service bij onderhoud.  Goedkope e-bikes van de e-bike specialist zijn voorzien van onderdelen van bekende merken, zoals Shimano en Samsung. Met deze goedkope e-bikes fiets ook jij met veel plezier naar je werk!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén