itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

VGA (Video Graphics Array) kabels shop je online

Vga

Weet je nog dat je je allereerste computer aanschafte? Zo’n grote bak waar dan allerlei kabels in moesten die van de monitor naar de console moesten. Je weet wel, zo’n pc die je halve slaap- of werkkamer in beslag nam. Je zou denken dat de kabels, net als de computers zelf, in de loop der jaren wel moderner geworden zijn. Maar bijvoorbeeld de VGA kabel wordt in veel gevallen nog steeds gebruikt. De VGA kabel zorgt voor de overdracht van beeld van je computer naar je monitor. De VGA kabel is de kabel met de schroeven aan de zijkant. Zo weet je zeker dat de VGA kabel goed blijft zitten.
Vga

Is de VGA kabel dan helemaal niet verbeterd de laatste jaren?

Ja natuurlijk is ook de VGA kabel verbeterd! De kabel was op zich al een verbetering van wat er voor was (een lading computerchips om U tegen te zeggen), maar in de loop van de jaren is de kabel zelf ook verbeterd. Je kon er in het begin maar 16 kleuren op doorsturen, tegenwoordig is dat aantal echt onbeperkt. Ook zijn er tegenwoordig kabels waar de audio, door middel van een “jack” in geïntegreerd is. Zo lijkt het net of je één kabel hebt voor beide toepassingen.

De kwaliteit van de VGA kabel zelf is ook verbeterd

Vroeger was de kwaliteit van de VGA kabel nu niet direct om over naar huis te schrijven. De kabel kon eigenlijk niet losgekoppeld worden, nou ja, of eigenlijk maar één keer vast en één keer los. De kwaliteit van de kabel en de aansluiting zijn nu dusdanig dat je er (met beleid natuurlijk) goed mee kunt wisselen tussen de verschillende monitoren. Er zijn zelfs kabels die je op twee monitoren tegelijk kunt aansluiten. Zoals bij alle kabels dien je er rekening mee te houden dat de kabel niet te lang is. Dat kan er, zeker bij deze analoge kabels, voor zorgen dat er beeldkwaliteit verloren gaat.

Een VGA kabel bestel je online

Maar welke kabel bestel je dan? Het is van belang om een goede kwaliteit VGA kabel te kiezen. De meeste kabels zijn merkloos, maar als je goed kijkt, zie je dat sommige fabrikanten hun merknaam eraan hebben gegeven. Deze kabels zijn iets duurder, maar de kwaliteit van het beeld is beter. Zeker wanneer je een moderne pc hebt, kan het kwaliteitsverschil van de kabel enorm uitmaken. Kijk rustig rond in bovenstaande webshop en bestel!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén