itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Zorg dat je je zaken goed op een rijtje hebt.

Sinds kort ben ik zelfstandig ondernemer geworden en begeef ik mij in een gehele nieuwe wereld. Een wereld waarvan ik eigenlijk niet eens wist dat ie bestond als ik heel eerlijk moet zijn. Er zijn super veel leuke kanten. Vooral contact met de klant is een kant die mij enorm aanspreekt. Een kant die mij energie geeft en mij inspireert mijn werk zo goed mogelijk te doen. Daarnaast vind ik het erg prettig dat ik mijn eigen tijd beter kan indelen. Met de klant spreek ik een deadline af en dan is het aan mij om het werk op tijd en op een goed niveau af te krijgen. Geen baas die je in je nek zit te hijgen maar soms wel doorwerken in de late uurtjes omdat het toch iets meer werk was dan je allemaal in eerste instantie had gedacht.

Nadelen

Natuurlijk had je het al geraden. Er zijn ook minder leuke kanten te bedenken. Zo is het maken van facturen niet echt mijn hobby. Ook is de belastingdienst naar mijn vriend meteen mijn vijand. Andere ondernemers zullen vast wel begrijpen wat ik hiermee bedoel. Toch is er een nadeel dat zo groot is, dat het niet opweegt tegen alle andere nadelen die ik hiervoor heb genoemd. Het grootste nadeel dat ik kan bedenken sinds ik zelfstandige ben, is als mensen niet betalen voor het werk dat je wel hebt geleverd. Er kunnen natuurlijk situaties bij zijn waarbij de klant zich niet bewust in een bepaalde situatie heeft gestort en jou ineens niet meer kan betalen. Dat kan erg lastig zijn vanwege de menselijke kant maar geld is geld. En ook jij hebt geld nodig. Toch zijn er ook mensen die simpelweg niet betalen ook al heb jij zelf aan alle voorwaarden voldaan. De reden daarachter is soms ver te zoeken.

Oplossing

Zelf heb ik als oplossing een incassobureau in Amsterdam ingeschakeld. Daarvoor moet je zelf wel eerst wat doen. Je moet namelijk de klant in gebreke stellen. Dat houdt in dat ze binnen een bepaalde termijn alsnog moeten betalen omdat het anders overgaat naar een incassobureau. Door dat ik weet dat deze oplossing er is, ben ik veel rustiger geworden en heb ik ook een groot deel van het geld dat ik nog zou krijg al ontvangen. Persoonlijk vind ik het een echte aanrader. Naast dat ze je een hoop zorgen uit handen nemen, komt het ook nog eens professioneel over. Denk er maar eens over na!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén