itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Wat te doen bij een storing bij Instagram

Stel je voor: je hebt net een foto gemaakt van een onwijs mooie zonsondergang en wil deze nu delen met al je volgers op Instagram. Nadat je enkele filters hebt toegepast en een caption hebt geschreven, krijg je de foutmelding dat jouw foto niet geplaatst kan worden. Ook kan het zo zijn dat het eeuwen lijkt te duren voor jouw foto eindelijk online staat. Als hij al geplaatst kan worden! Een Instagram storing is natuurlijk altijd vervelend. Vaak zijn deze problemen gemakkelijk op te lossen door onderstaande tips toe te passen. 

Problemen met het internet

Iedereen kent het wel: traag internet of internet dat wegvalt, waardoor jij te maken krijgt met een Insta storing. Je kunt het volgende proberen. Check allereerst of de WiFi-ontvangst op jouw mobiel aan staat en of je telefoon wellicht in de vliegtuigstand staat. Als je gebruik maakt van mobiele data, dan kun je kijken of je genoeg bereik hebt om de post te kunnen plaatsen. Staat WiFi aan en de vliegtuigstand uit en lukt het nog niet? Dan kun je de modem bij jou thuis resetten of contact opnemen met jouw internetprovider. 

Het updaten van de app

Instagram werkt continu aan het verbeteren van haar diensten en het gebruik van de app. Hierdoor komen er regelmatig updates van de app beschikbaar. Het kan gebeuren dat de app op jouw smartphone niet automatisch wordt bijgewerkt, waardoor de app niet naar behoren lijkt te werken. Soms heeft een app de allernieuwste update nodig om bepaalde acties te kunnen uitvoeren. Als je problemen ervaart met Instagram, controleer dan altijd of er wellicht een nieuwe update beschikbaar is. 

Storing bij Instagram

Instagram is helaas nog altijd niet immuun voor storingen aan de kant van het bedrijf zelf. Het kan dus zijn dat jij een storing ervaart, maar geen problemen hebt met het internet in huis of jouw mobiele data. Daarnaast heb je de nieuwste update van de app allang op je mobiel staan en toch werkt Instagram nog niet naar behoren. Waarschijnlijk heb je dan te maken met een storing aan de kant van Instagram. Op storingsite.nl kun je zien of er een storing bij Instagram is, of je kunt zelf melding maken van een storing. 

Wellicht is het geen storing

Heb je alles geprobeerd en wordt er nergens vermeld dat Instagram last heeft van een storing? Dan is het waarschijnlijk geen storing. Instagram doet er alles aan om de app gebruiksvriendelijk voor iedereen te houden. Hiervoor gelden enkele regels. Kun je bijvoorbeeld geen reactie plaatsen? Dan heb je waarschijnlijk meer dan 30 hashtags in de reactie gebruikt. Natuurlijk zijn er ook regels opgesteld omtrent taalgebruik, waardoor je geen reacties kunt plaatsen waarin bepaalde scheldwoorden of uitdrukkingen staan.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén