itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Vermaak op het werk

Op het werk gaat het niet alleen maar om keihard werken, targets behalen en overuren maken. Natuurlijk is keihard werken en doelen behalen wel één van de grootste peilers, maar bovendien is het ook van belang op enig vermaak op het werk te hebben. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat een mix van inspanning en ontspanning op het werk dé formule tot een perfecte bedrijfsvoering is. Daarnaast zorgt een beetje ontspanning ook nog eens voor een betere onderlinge werksfeer en dit komt daarna de inspanning en samenwerking ten goede. Steeds meer bedrijven proberen dan ook actief in te spelen op ontspanning en vermaak op de werkvloer. Iedereen is wel bekend met het jaarlijkse of twee jaarlijkse bedrijfsuitje, maar op dagelijkse en wekelijkse basis is het ook goed om je werknemers een beetje te laten ontspannen. Op welke manieren je een beetje vermaak op het werk kunt aanbrengen? Ik vertel je er graag meer over!

Het zit hem in de kleine dingetjes

Vermaak op het werk hoeft helemaal niet veel te kosten of veel moeie te zijn. Het zit hem vaak in de kleine dingetjes. In sommige gevallen is een pingpong tafel in de bedrijfskantine al een heel goed middel om de onderlinge band te versterken. Vaak creëert een beetje competitie op een ontspannende manier ook een betere werksfeer. Daarnaast kun je als werkgever er ook voor kiezen om één dag in de week jouw werknemer niet hun eigen lunch mee te laten nemen, maar regel die ene dag in de week een lunch. Op deze manier komen mensen even uit de sleur en staat er iets verrassends op tafel. Het mooie, veel medewerkers zijn bereid om te betalen voor deze lunch. Het enige wat jij als werkgever dus moet doen is zorgen dat de lunch in de bedrijfskantine bezorgd wordt. Uit mijn eigen werkervaring heb ik meegemaakt dat mijn baas een wii u had gekocht. Een wii u kopen zorgde er bij ons voor dat de band tussen collega's echt versterkt werd!

Maar groots is natuurlijk altijd leuk

Vaak zit ontspanning in de kleine dingetjes, maar stiekem zijn grootste dingen ook erg leuk. Bij grote bedrijven zie je ook steeds vaker dat er hele sportscholen in het pand worden gebouwd. Ook hier is bewezen dat als je midden op de dag iets actiefs doet, werknemers daarna veel productiever zijn. Heb je geen ruimte voor een sportschool in je pand? Dan kun je ook op verschillende momenten in de week bootcamp lessen aanbieden. Naast dat je werknemers actief zijn, halen zo ook nog eens een frisse neus buiten. Als je dagenlang binnen achter je kantoor zit is dit een regelrechte verademing. 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén