itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Schoenen basics 101

Sommige mensen vinden het heerlijk om schoenen te kopen en veel keuze te hebben, anderen hebben het er niet zo mee. Een goede schoen kan een outfit echt maken tot een look, zonder dat er ook maar veel aan gedaan hoeft te worden. Het vinden van het juiste paar schoenen kan wat moeilijk zijn, maar zal zo veel opleveren wanneer het wel gevonden is. Hier zijn een paar soorten schoenen die eigenlijk toch wel een must-have zijn, aangevuld met wat tips om de beste schoenen te vinden.

Schoen 1: sneakers

De sneaker is zeker een standaardschoen en iets wat veel mensen waarschijnlijk al in de kast zullen hebben. Het is één van de meest comfortabele schoenen, waardoor er de hele dag op gelopen kan worden. Tegenwoordig bestaan er meerdere soorten sneakers, zoals lage sneakers, hoge sneakers en sneakers met een dikke zool, om er maar een paar te noemen. De soort sneaker kan afgestemd worden op wat het beste aansluit bij de klerenkast zelf. Draagt iemand bijvoorbeeld heen veel rokjes en jurken? Dan zien lagere sneakers er vaak wat beter uit. Met een goede sneaker, vaak in een wat rustigere kleur zoals zwart of wit, kan iemand alle kanten op.

Schoen 2: de pumps

Een iets minder comfortabele schoen is de pump. Al zijn er wel al heel wat dames pumps op de markt die al een stuk lekkerder zitten. Ondanks dat er niet al te lang op gelopen kan worden, betekenen pumps wel heel veel voor een klerenkast. Het maakt vrijwel elke outfit een stuk chiquer, zelfs een normale spijkerbroek. Daarnaast zorgen pumps voor wat optische illusie. De schoenen laten namelijk lijken alsof benen langer zijn dan deze eigenlijk zijn en doen wonderen voor postuur. Ook met deze schoen is het gaan voor een rustige kleur een goed idee. Zwarte pumps passen immers overal bij.

Schoen 3: de (enkel)laarzen

Laarzen zijn, net zoals sneakers, in heel veel verschillende soorten beschikbaar. Daarom kan het soms wat moeilijk zijn om leuke laarsjes dames te vinden. Toch is het een echte must-have, omdat het elke outfit nog beter kan maken. Iemand kan kiezen voor een meer statement laars, zoals knee-high of thigh-high, maar met enkellaarsjes is het zeker ook niet mis. Zeker in het najaar zijn een goed paar laarzen niet te missen uit de kledingkast.

Schoen 4: de statement schoenen

Statement schoenen: voor als je echt even gek wil doen. Of natuurlijk voor als je de aandacht op de schoenen wil vestigen. Denk hierbij aan schoenen in felle kleuren of met een idioot hoge zool. Het is net even anders dan alle andere schoenen in de kast en kunnen goed gedragen worden bij een outfit die misschien wat saai is. Je kan zo gek doen als je maar wil!

De perfecte schoen

Dan hier nog wat tips om de perfecte schoen te vinden die goed past. Het ligt eigenlijk allemaal bij het passen van de schoen. Draag bijvoorbeeld sokken die normaal ook gedragen worden, zodat je zeker weet dat de schoenen op dezelfde manier zullen vallen. Als een schoen al niet zo lekker zit in e winkel, is het meestal geen goed idee om deze dan te kopen. Het is handiger om schoenen te kopen op een later uur in de dag. Dit komt omdat voeten lichtelijk opzwellen door de dag heen. Een schoen moet dan natuurlijk ook nog passen. Als laatste tip nog om gekochte schoenen eerst thuis een beetje in te lopen voordat er op stap wordt gegaan. Zo worden blaren voorkomen en weet je zeker hoe een schoen zit. Eventueel kan die dan nog teruggebracht worden.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén