itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Multitasken met de multitool

multitool

Ik wilde er eerst niet aan geloven, omdat ik koppig deed. Maar het komt toch zo van pas. Maar waar haal je het dan? En wat is de goede om te hebben? Ugh. Je kan er an alles mee. Iets repareren? Iets open maken? Iets kapot maken? Pielen? Ik heb het natuurlijk over een superhandige uitvinding; de multitool.

Van kleins af aan.

Mijn eerste herinnering aan dit handige ding, is toen ik op de middelbare school zat. Mijn ketting lag eraf,  en ik moest zeven kilometer naar huis fietsen. Dit was in de tijd waar niet iedereen nog een mobieltje of ov chipkaart bezat, en ik dus niet even makkelijk mijn fiets kon laten staan. De conciërge van de school, meneer Jan, zag mij al tijden bij mijn fiets staan en aan mijn voorband trekken en duwen. Hij kwam naar buiten met in zijn hand een klein apparaatje, het leek wel een zakmes. Hij bood aan om even te helpen, en keerde zo mijn fiets om. Hij haalde het zakmes ding tevoorschijn, en drukte een knopje in. Er schoten zo wel tien staafjes uit, met allemaal verschillende kopjes erop. ik zag een schroevendraaier, een kurkentrekker, een scherp mesje, een pincet,  een platte kop, van alles. Hij gebruikte de schroevendraaier om mijn kettingkast open te maken, en trok zo de ketting er weer op. Fluitje van een cent. Daarna schroefde hij de kast weer dicht, en zette hij de fiets overeind. ‘Nu snel naar huis, meissie!’ riep hij, en ik fietste weg.
In de jaren erna zou ik nog vaker handige, praktische mannen tegen komen met een multitool. Maar nu is het 2019, en het jaar is daar. Ik wil mijn eigen gereedschap! Ik ben een independent woman, en ik kan mijn eigen spullen repareren. Als het moet.

Karma.

Nou het zal je niet verrassen, maar ook nu ik volwassen ben gaat soms de ketting van mijn fiets. Bloedirritant. Midden op de stoep de fiets omdraaien, op mijn hoge hakken. Maar; ik hoef geen man te roepen die mij kan komen helpen. Ik heb namelijk de multitool online aangeschaft, een uitgebreidere versie, zodat ik zelfs als ik gestrand ben op de Noordpool in een schatkist ik mijzelf nog zou kunnen redden. Een fiets repareren is dus een fluitje van een cent voor mij. Ik moet alleen nog even een paar dagen wachten tot de bestelling binnen is…

Geef een reactie

Thema door Anders Norén