itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Microsoft of Apple: Welke computer is het beste?

Het is een tweestrijd die al jaren bestaat. Twee technologiegiganten die concurreren voor wie de beste computers maakt. Aan de ene kant is er Apple met IOS als besturingssysteem en aan de andere kant zijn er pc-computers met meestal Windows van Microsoft. Een veel gestelde vraag voor consumenten is dan ook, welke van deze twee is de beste keuze? Sommigen zweren bij Apple-producten, anderen zweren bij computers met Windows. Maar welke is nu beter? De realiteit is natuurlijk dat er niet persé één superieur is maar dat beide systemen voordelen en nadelen hebben. Daarom bespreken we in dit artikel niet welk computersysteem het beste is, maar welk computersysteem het beste is voor jouw wensen.

Prijs

Een van de eerste dingen die veel mensen bepalen wanneer ze een computer kopen, is hoeveel budget ze hebben. Dus qua prijs, wat is de betere optie een Apple computer of een Microsoft computer. Natuurlijk zit hier nog veel verschil in tussen de verschillende soorten computers. Over het algemeen is Apple duurder maar er is natuurlijk zeker bij pc’s ontzettend veel verschil in prijs. Zeker als je de computer zelf samenstelt is elk soort prijs in principe mogelijk. Als je kijkt naar alle mogelijke computers, dan is een pc goedkoper. Bij de beste en duurste computers kunnen ze allebei even duur zijn.

Gamen

Heel veel mensen kopen natuurlijk computers om te gamen. Betreffende games is een Windows computer wel absoluut superieur ten opzichte van Mac. Meer dan 90% van de game markt bevindt zich op Windows. De meeste game ontwerpers maken games uitsluitend voor pc’s. Daarom winnen pc’s op het gebied van gamen.

Design en gebruiksvriendelijkheid

Een aspect waar Apple weer beter in is, is gebruiksvriendelijkheid en design. Apple staat bekend om het feit dat ze veel aandacht besteden aan het design en de gebruiksvriendelijkheid van hun apparaten. Dit betekent wel dat er minder opties zijn. IOS is vaak simpel in gebruik maar minder ‘maakbaar’ dan Windows. Voor echte computerliefhebbers en kenners die graag hun hele softwaresysteem willen aanpassen is een pc vaak de betere optie. Voor mensen die graag mooi design en gebruiksvriendelijkheid hebben, is Apple de beste optie.

Repareren & vervangen

Een van de grotere frustraties rondom Apple in het verleden was dat apparaten niet te repareren waren en meteen vervangen moesten worden. Pc’s waren hier beter in. Maar tegenwoordig is het wel beter mogelijk om Apple apparaten te repareren. Een Macbook reparatie Amsterdam is zo gedaan en goed betaalbaar.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén