itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Laminaat: dé vloer zonder zorgen!

Het was in november 1989 dat ik ging samenwonen met mijn vriend. Ik weet nog zo goed dat het november was omdat we, op de momenten dat we eens niet naar elkaar keken, ademloos de beelden op televisie volgden over de val van de muur. Het was een mooi en statig huis waar we woonden. Oud, gebouwd in 1900. Het staat er nog steeds. Een zee van ruimte in vergelijking met het kamertje waar ik vandaan kwam. Het was er koud maar knus. Overal kieren. Als de buren een sigaret opstaken dan zaten wij in de rook. Mijn vriend had het huis ingericht met gebruikte spullen die hij had gekregen van familie en vrienden. Daar kon ik nog wel mee leven. Maar die vloer!

Metamorfose

Bruine tapijttegels lagen op de vloeren door het hele huis. Die waren gelegd tijdens de studietijd van mijn vriend. Snel en goedkoop. Het was het eerste project wat we gezamenlijk aanpakten. De donkere tegels werden vervangen door een lichte kleur laminaat. Daarmee werd het een heel ander huis! De huiskamer leek ineens twee keer zo groot. De meubels kwamen veel mooier uit en de kamer baadde in het licht. De ondervloer isoleerde de houten vloeren waardoor het huis warmer en minder tochtig werd. Ook hadden we minder last van ongewenste kook- en rookgeurtjes van de buren. De vloer bleek eenvoudig te reinigen en we hebben nog jaren tevreden in dat huis gewoond.

Ravotten

Twee jaar later werd ons huishouden uitgebreid met twee kittens die de muizen moesten verjagen, met succes overigens. Het laminaat hield zich prima onder de kattenspeeltjes- en nageltjes. Nog weer wat later kwamen daar ook nog eens twee actieve koters bij.

Inmiddels wonen we alweer vijftien jaar in een ander mooi huis en hebben we vier prachtige kleinkinderen. Zojuist is onze derde laminaatvloer gelegd. Niet omdat het oude versleten was maar omdat we een andere vloer wilden die beter past bij onze nieuwe meubels. We hebben weer gekozen voor de firma Laminaat en Parket. In de showroom werden we uitstekend geholpen en geadviseerd door vakmensen. We profiteerden ook nog eens van een mooie aanbieding. Het leggen van laminaat kun je met wat deskundige tips heel goed zelf, zeker als je een beetje handig bent. De eerste keren hebben we het dan ook zelf gelegd. Omdat mijn man pas een hernia heeft gehad, kozen we er nu voor om het laminaat te laten leggen door Laminaat en Parket. We zijn zeer tevreden.

Gelukkig vinden onze kleinkinderen het heerlijk om bij oma en opa te logeren. Morgen komen ze weer. We gaan een boswandeling maken. Weet je wat zo fijn is? Mochten ze eens met hun modderlaarzen naa binnen rennen dan weet ik dat het ook zo weer schoon is en opgeruimd. Geen zorgen!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén