itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Verlichting in de badkamer is belangrijk, maar moet ook veilig zijn!

Als je je badkamer opnieuw gaat inrichten, dan denk je vooral aan tegels en sanitair. Ook accessoires zoals handdoeken, planten en andere decoraties zijn gemakkelijk te vinden. Maar wat denk je van de verlichting? Je wilt wel zien waar je mee bezig bent. Nog fijner is het als je dimbaar licht hebt in de badkamer. Zo zie je geen sterretjes als je 's nachts een keer van het toilet gebruik moet maken. Maar kan iedere soort verlichting zomaar in de badkamer worden aangebracht? Nee. Een badkamer wordt namelijk nat. En water en elektriciteit gaan over het algemeen niet heel lekker samen. Speciale inbouwspots voor de badkamer kunnen uitkomst bieden.

Maar het plafond wordt toch niet nat?

Denk je dat? Wat denk je van de stoom die vrijkomt bij het douchen of badderen? Die stijgt direct naar boven en maakt dus je plafond vochtig. Het is ook niet voor niets dat je, wanneer je je badkamer gaat verbouwen, andere materialen gebruikt dan wanneer je in de keuken aan de gang gaat. Alle materialen moeten geschikt zijn voor natte ruimtes. Ook de platen hout die je gebruikt om op te tegelen. Schimmel en houtrot liggen altijd op de loer. Door de juiste materialen te gebruiken voorkom je veel ellende.

Verlichting in de badkamer

Wanneer je in de badkamer bent, wil je goed kunnen zien. Logisch. Je lenzen moeten goed in je ogen, je mascara moet netjes en als je een keer een puistje wilt uitknijpen moet je zeker zien wat je doet. Dus kies je voor inbouwspots badkamer als hoofdverlichting. Daarbij kun je ook nog, speciaal voor de badkamer ontwikkelde, extra verlichting gebruiken. Bijvoorbeeld langs of achter de spiegel. Je hebt dan altijd goed zicht op wat je doet. Dimbare verlichting in de badkamer lijkt overdreven, maar 's nachts zo'n schijnwerper op je snoet is ook niet je van het.

Maar inbouwspots badkamer zijn saai!

Nou, jij bent duidelijk al een tijdje niet bezig geweest met inbouwspots. De inbouwspots van nu zijn allesbehalve saai. Ze zijn er in verschillende vormen (rond en vierkant) en in verschillende kleuren en materialen. Zo kun je precies die spots kiezen die het best bij jouw badkamer passen. Door goed na te denken over de verlichting maak je je badkamer echt tot één geheel. Je kunt er zelfs voor kiezen om inbouwspots te verwerken in de wand. Zo heb je een mooie, aparte verlichting in bijvoorbeeld je inloopdouche. Dit zorgt voor een luxe gevoel, bijna zoals in een welness-centrum.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén