itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

De beste wagen voor transport

Een tijdje geleden hebben we het fantastische nieuws gekregen dat we mogen verhuizen. Mijn hoofd begon direct op volle toeren te denken over alle dingen die we nog moesten doen. Ik ben heel praktisch maar ook organisatorisch ingesteld. Er moet namelijk nog heel veel in ons oude maar ook in ons nieuwe huis gebeuren voordat we kunnen verhuizen. Om te beginnen gaan we vooral veel klussen in het nieuwe huis. De keuken moet worden vervangen en de kamers kunnen wel een likje verf gebruiken. Nadat alle kleine klussen zijn gebeurd is het begin april dan echt de tijd om te gaan verhuizen. Mijn neef bood aan om daarmee te helpen. Mijn neef doet het transport van zijn eigen bedrijf. Hij is namelijk de eigenaar van een tegelwinkel. 

Een kleine vrachtwagen

Omdat hij zoveel ervaring heeft met het transporteren van materialen leek het mij slim om zijn hulp in te schakelen. Hij heeft namelijk al meerdere bestelbussen en kleine vrachtwagens gehad. Zelf had ik er voorheen helemaal geen verstand van dus ik vond het wel fijn dat hij mij het een en ander kon vertellen. Hij vertelde mij dat een groot verschil is dat bij een bakwagen veel meer ruimte is dan bij een standaard bestelbus maar dat ze wel iets kleiner zijn dan een grote truck. Dat ze iets kleiner zijn kan vooral fijn zijn bij het besturen van de kleine vrachtwagen. Het besturen is namelijk makkelijker omdat ze wendbaarder zijn en ook wat kleiner, wat parkeren of stallen weer makkelijker maakt. Omdat wij niet heel veel spullen hebben leek mij een kleine vrachtwagen dus een uitstekende oplossing. Deze heeft namelijk genoeg laadruimte voor ons meubilair en omdat ons nieuwe huis dichtbij ons oude huis ligt kunnen we ook wel twee keer rijden dat weekend. 

Helpen bij het verhuizen

Mijn neef vertelde mij dat hij al veel verschillende kleine vrachtwagens had gehad. Wanneer een vrachtwagen hem goed beviel gebruikte hij ze voor een langere tijd. Hij kocht zijn bedrijfsbakwagens vaak tweedehands via een internationaal handelsplatform. Hier kan door iedereen advertenties geplaats worden maar ook gekocht worden. Hij had een goede ervaring met dit handelsplatform. Maar hij vertelde mij dat ik mij daar niet druk over zou hoeven maken want hij zou mij komen helpen verhuizen. Dat vond ik een heel lief aanbod, hij zou dan met een kleine vrachtwagen van zijn bedrijf komen om onze spullen naar het nieuwe huis te brengen. Veel van zijn bakwagens hebben ook een laadklep, hierdoor is het makkelijk om spullen in de wagen te zetten. Er gleed direct een last van mijn schouders nu ik wist dat de verhuizing helemaal in orde zou komen. Wat zijn kleine vrachtwagens en lieve familie toch handig. 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén