itoba.nl

Informatie, Technologie, Ondernemers, Blog en andere

Nieuws

Alles loopt op rolletjes binnen mijn onderneming

lekbakken

Op mijn blog vertel ik je regelmatig over van alles en nog wat waarvan ik denk dat het nuttig is om te weten. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op technologisch gebied of tips om de organisatie van je onderneming op orde te brengen. Vandaag pak ik het allemaal een beetje anders aan. In plaats van dat ik altijd maar advies en informatie geef, ga ik deze keer mijn persoonlijke ervaringen met je delen. Ik run namelijk zelf ook een onderneming. Ik zal je niet vervelen met de details, maar de werkzaamheden zijn vooral gericht op de logistieke sector. Dan weet je een beetje welke kant ik op zal gaan met mijn verhaal.

Nauwlettend oog op regelgeving

De basis van elke succesvolle onderneming is het volgen van de gegeven regels of genoteerde wetgeving. Daarom houd ik altijd een nauwlettend oog op de gang van zaken binnen mijn bedrijf. In de logistieke sector is bijvoorbeeld veiligheid voor werknemers en milieu erg belangrijk. Het komt namelijk wel eens voor dat we gevaarlijke vloeistoffen tijdelijk moeten opslaan of transporteren. In de Nederlandse wet staat genoteerd dat gevaarlijke vloeistoffen alleen op de juiste lekbakken opgeslagen mogen worden.

Daarom loop ik van tijd tot tijd persoonlijk door onze opslag om te controleren of er lekbakken gebruikt worden. Dan check ik gelijk of de lekbakken nog naar behoren zijn. Soms is een lekbak namelijk aan vervanging toe. Het is weliswaar vermoeiend om zo bovenop de regeltjes te zitten, maar in het verleden heeft een lakse houding wel eens geleid tot een flinke boete. En geloof me, daar zit je niet op te wachten. Inmiddels zit het helemaal in mijn routine ingebouwd. ‘s Ochtends pak ik een bakkie koffie en dan maak ik gelijk mijn rondje!

Terugkoppeling met personeel

Naast het letten op regeltjes en de wetgeving, vind ik het ook belangrijk om goed te weten wat er speelt bij het personeel. Een tevreden werknemer gaat namelijk beter, productiever en sneller aan de slag dan een ontevreden persoon. Daarom heb ik van tijd tot tijd even contactmomenten met mijn personeel. Zo hebben we voor het einde van deze week een grote borrel gepland. Alle werknemers en hun partners zijn van harte welkom. Ik merk dat mensen namelijk toch sneller hun irritaties en frustraties delen tijdens een informele setting. Bovendien is het ook gewoon leuk om zulke evenementen of activiteiten voor het personele te regelen. Zo laat je als baas blijken dat je hen waardeert en aan hen denkt.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén